Dimos-news.gr
    Facebook LinkedIn
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
    • Στο ελληνικό προξενείο του Αργυροκάστρου ο Δήμαρχος Ιωαννίνων
    • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΙΚ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
    • Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στις Βρυξέλλες για την 5η ευρωπαϊκή εκδήλωση ποιότητας και προέλευσης προϊόντων της Ένωσης AREPO
    • Αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών το «Run Greece Ηράκλειο 2023» – Όλοι οι φορείς στηρίζουν την γιορτή του αθλητισμού
    • Ανδρέας Κτενάς: «Στην τελική ευθεία οι εργασίες στο Γυμνάσιο της Βασιλικής»
    • Παράδοση απορριμματοφόρων και καφέ κάδων συλλογής βιοαποβλήτων από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στον Δήμο Αγ. Βαρβάρας
    • ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ
    • Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη διεθνή τουριστική έκθεση IFT στο Βελιγράδι
    Facebook LinkedIn
    Dimos-news.gr
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
      • Γενικές
      • Περιφερειών
      • Δήμων
    • ΑΡΘΡΑ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
      • Περιφέρεια Πελοποννήσου
    • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
      • Οι Περιφέρειες της χώρας
      • Οι Δήμοι της χώρας
    • ΑΠΟΤ. ΕΚΛΟΓΩΝ
      • Αποτελέσματα Εθνικών Εκλογών 2019
      • Αποτελέσματα Περιφερειακών Εκλογών 2019
      • Αποτελέσματα Δημοτικών Εκλογών 2019
      • Αποτελέσματα Ευρωεκλογών 2019
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    Dimos-news.gr
    Είσαι στο:Αρχική»ΔΗΜΟΙ»Δήμος Φιλαδελφείας - Χαλκηδόνος»Προχωρά το μεγάλο έργο της αναβάθμισης του Δημοτικού Ηλεκτροφωτισμού – Δικαστική δικαίωση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας!

    Προχωρά το μεγάλο έργο της αναβάθμισης του Δημοτικού Ηλεκτροφωτισμού – Δικαστική δικαίωση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας!

    0
    By ioanna στις 08/03/2023 Δήμος Φιλαδελφείας - Χαλκηδόνος

    Στην τελική ευθεία και σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα έργα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, με την αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού και την αντικατάσταση 4685 φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων τύπου led και 1786 βραχιόνων στήριξης φωτιστικών σωμάτων, σε κάθε γωνιά της πόλης, μετά την 074/2023 Πράξη του ΣΤ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

    Το έργο, που δρομολόγησε από την αρχή έως το τέλος αυτής της μακράς διαδικασίας η σημερινή δημοτική αρχή, έχει ως σκοπό την αντικατάσταση και την ενεργειακή αναβάθμιση του υπάρχοντος παλαιού και ενεργοβόρου δημοτικού φωτισμού με «έξυπνα» φωτιστικά σώματα φιλικά προς το περιβάλλον και υψηλής τεχνολογίας λαμπτήρες, τύπου led, ενώ συμπεριλαμβάνει την 10ετή εγγύηση/συντήρηση καλής λειτουργίας από τον ανάδοχο!

    Επένδυση που θα υλοποιηθεί χωρίς να «φορτωθεί» ο Δήμος με δάνεια, τόκους και χρέη και θα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομικών πόρων, σε μία περίοδο κατά την οποία, όπως όλοι γνωρίζουμε, το κόστος του ρεύματος έχει εκτοξευθεί για νοικοκυριά και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Η απόφαση αυτή του ΣΤ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι οριστική και αμετάκλητη σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 328 του Νόμου 4700/2020 και κοινοποιήθηκε αρμοδίως στις 28 Φεβρουαρίου 2023, στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, βάζοντας οριστικά τέλος στην συκοφαντία που επισταμένως διακινήθηκε και επί μακρό χρονικό διάστημα από «κύκλους» και συμφέροντα που επένδυσαν πολιτικά στην υπόθεση αυτή, επιδιώκοντας την σπίλωση της Δημοτικής Αρχής.

    Παράλληλα νόμιμοι, απολύτως εύλογοι και ανάλογοι του αντικειμένου της σύμβασης κρίθηκαν όλοι οι όροι και τα κριτήρια επιλογής αναδόχου της διακήρυξης του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Το αρμόδιο Κλιμάκιο έκρινε ότι ορθώς και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ετέθησαν από την αναθέτουσα αρχή οι τιμές του προϋπολογισμού καθώς και όλοι οι όροι της διακήρυξης, οι οποίοι διασφαλίζουν αφ’ ενός το δημόσιο συμφέρον και αφ’ ετέρου την ορθή εκτέλεση της σύμβασης από αξιόπιστους προμηθευτές.

    Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος δήλωσε σχετικά:
    «Μετά τα έργα πέριξ του γηπέδου της ΑΕΚ και του αγαπημένου σε όλους μας άλσους, την ανέγερση νέου παιδικού σταθμού, ένα ακόμη πολύ μεγάλο έργο θα ξεκινήσει σε μερικές ημέρες στην πόλη μας. Αυτό της αντικατάστασης του δημοτικού φωτισμού με σύγχρονα φωτιστικά σώματα και λαμπτήρες τύπου LED, πράσινης τεχνολογίας. Υλοποιούμε έτσι, μετά από μία πολύμηνη και χρονοβόρα διαδικασία και πλήθος προσφυγών από μέρος της αντιπολίτευσης του Δήμου, μία ακόμη βασική δέσμευσή μας προς τους πολίτες. Πέραν αυτών, δεν μπορώ στην παρούσα φάση να μην αναφέρω, πως μετά την σχετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τα «επιχειρήματα» των γνωστών και μη εξαιρετέων κύκλων, των λασπολόγων, των συκοφαντών, και όλων εκείνων που ταλαιπωρούν την πόλη μας επί δεκαετίες ολόκληρες, με μοναδικό σκοπό και στόχο να μην γίνεται κανένα απολύτως έργο στην πόλη μας, για να διατηρούνται οι ίδιοι στον «αφρό» του τοπικού πολιτικό – αυτοδιοικητικού γίγνεσθαι, κατέρρευσαν σαν “χάρτινοι πύργοι”. Τον Σεπτέμβριο του 2019 αναλάβαμε καθήκοντα σε έναν Δήμο με παλαιό και προβληματικό φωτισμό, με σκοτεινές γειτονιές, πλατείες και παιδικές χαρές, με αποτέλεσμα τα απολύτως δικαιολογημένα παράπονα των συμπολιτών μας να εκφράζονται προς όλους μας σε καθημερινή βάση. Με πάμπολες καμένες λάμπες και αδυναμία έγκαιρης αντικατάστασής τους, είτε λόγω οικονομικών δυσκολιών, είτε λόγω του ελλιπούς προσωπικού, και όλα αυτά με τις τιμές του ρεύματος για νοικοκυριά και ΟΤΑ από το 2022 να έχουν εκτοξευθεί! Έφτασε η ώρα λοιπόν, αυτή η κατάσταση να αλλάξει. Σε λίγους μόνο μήνες, οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, της Νέας Χαλκηδόνας και της Νέας Φιλαδέλφειας θα απολαμβάνουν τις ανταποδοτικές υπηρεσίες ηλεκτροφωτισμού που τους αξίζουν. Αναβαθμίζουμε ποιοτικά και αισθητικά το δίκτυο δημοτικού φωτισμού σε κάθε γειτονιά, σε κάθε συνοικία, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής καθώς και το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας. Φυσικά και δεν σταματάμε εδώ. Η δουλειά σε κάθε τομέα αρμοδιότητάς μας συνεχίζεται…».

    Μοιράσου το. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας: Εορτασμός Εθνικής Επετείου “25ης Μαρτίου 1821”

    Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανάπλαση – δημιουργία κοινόχρηστου χώρου στο Τουραλί της συνοικίας Απομάχων

    Προχωρά η υλοποίηση ενός ακόμη μεγάλου έργου στην πόλη μας – Υπεγράφη η σύμβαση για την αναβάθμιση του Δημοτικού Ηλεκτροφωτισμού

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Η ΔΗΜΟ
    • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
    • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ
    • ΔΗΜΩΝ
    23/03/2023

    Στο ελληνικό προξενείο του Αργυροκάστρου ο Δήμαρχος Ιωαννίνων

    23/03/2023

    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΙΚ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

    23/03/2023

    Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στις Βρυξέλλες για την 5η ευρωπαϊκή εκδήλωση ποιότητας και προέλευσης προϊόντων της Ένωσης AREPO

    23/03/2023

    Αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών το «Run Greece Ηράκλειο 2023» – Όλοι οι φορείς στηρίζουν την γιορτή του αθλητισμού

    23/03/2023

    Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στις Βρυξέλλες για την 5η ευρωπαϊκή εκδήλωση ποιότητας και προέλευσης προϊόντων της Ένωσης AREPO

    23/03/2023

    Παράδοση απορριμματοφόρων και καφέ κάδων συλλογής βιοαποβλήτων από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στον Δήμο Αγ. Βαρβάρας

    23/03/2023

    Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη διεθνή τουριστική έκθεση IFT στο Βελιγράδι

    20/03/2023

    Πρόσκληση στο εργαστήρι υφαντικής για επιμορφωτές ΑμεΑ με την εκπαιδεύτρια υφαντικής και πρόεδρο του Συλλόγου Ελληνικής Υφαντικής Τέχνης ΗΛΑΚΑΤΕΙΑΙ κα.Μαρία Σγουρού.

    23/03/2023

    Στο ελληνικό προξενείο του Αργυροκάστρου ο Δήμαρχος Ιωαννίνων

    23/03/2023

    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΙΚ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

    23/03/2023

    Αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών το «Run Greece Ηράκλειο 2023» – Όλοι οι φορείς στηρίζουν την γιορτή του αθλητισμού

    23/03/2023

    Ανδρέας Κτενάς: «Στην τελική ευθεία οι εργασίες στο Γυμνάσιο της Βασιλικής»

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

    Είναι ένα ειδησεογραφικό Portal που ασχολείται μόνο με ειδήσεις της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
    Ο επισκέπτης του Portal έχει την δυνατότητα εκτός από τις ειδήσεις που αφορούν γενικά την Αυτοδιοίκηση, να βρει και μεμονωμένα τις ειδήσεις που αφορούν την συγκεκριμένη Περιφέρεια ή Δήμο.

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
    23/03/2023

    Στο ελληνικό προξενείο του Αργυροκάστρου ο Δήμαρχος Ιωαννίνων

    23/03/2023

    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΙΚ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

    23/03/2023

    Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στις Βρυξέλλες για την 5η ευρωπαϊκή εκδήλωση ποιότητας και προέλευσης προϊόντων της Ένωσης AREPO

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

    Αμβροσίου Φραντζή 7
    Νέος Κόσμος 11743, Αθήνα
    Τηλ.: 210-9227500
    Φαξ: 211-8006968
    Email: info@whoiswhogroup.com
    Web: www.whoiswhogroup.com

    wiw.gr dimosprofile.gr

    ©2022 dimos-news.gr | Powered by Who is Who Group
    • Η Εταιρεία
    • Όροι Χρήσης
    • Επικοινωνία

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.