Η Μαρία Χορς, διακεκριμένη χορεύτρια και χορογράφος, υπήρξε μεγάλη προσωπικότητα της τέχνης του χορού. Με σημαντικές σπουδές στην Ελλάδα, στη Σχολή της Κούλας Πράτσικα, και πλάι σε κορυφαίους χορευτές του εξωτερικού.
Δίδαξε συνολικά 50 χρόνια στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο Λύκειο των Ελληνίδων και στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, συμβάλλοντας στην αναγέννηση της τέχνης του χορού στην Ελλάδα, γαλουχώντας πολλές γενιές χορευτών.
Επίσης ήταν η μόνιμη χορογράφος για 30 χρόνια στο Εθνικό Θέατρο, ενώ όλοι θα τη θυμόμαστε για τη συνεισφορά της στις χορογραφίες της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας επί σειρά ετών. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους της.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Μαζί θα τα καταφέρουμε και πάλι!
- Παρέμβαση Περιφερειάρχη για την λειτουργία στην Κρήτη συντονιστικού κέντρου Δημόσιας Υγείας για την πρόληψη -διαχείριση μεγάλων κρίσεων.
- Σε 74 σημεία επιχειρούν τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τον καθαρισμό ποταμών και την αποκατάσταση αναχωμάτων
- Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής το πρώτο Φεστιβάλ Φιλοζωίας στο Πεδίο του Άρεως 23 – 24 Σεπτεμβρίου
- Κλειστά σχολεία στον Δήμο Τρικκαίων – Τι θα γίνει με τα μαθήματα
- Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας η ομάδα εθελοντών του «Χαμόγελου του Παιδιού»
- Ξεκίνησαν τα πρώτα φορτηγά της Περιφέρειας Αττικής με βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας
- Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Ανδρέα Κτενά για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2023-2024