Συνάντηση του δημάρχου Ηρακλείου με τη διοικητή της Πυροσβεστικής. Δήλωση για ενδεχόμενα κρούσματα ρατσιστικής βίας.

0

Με το διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, πύραρχο Μανόλη Δαμουλάκη, συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός. Η συνάντηση στην οποία παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Μαρίνος Παττακός και ο διοικητής του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού κ. Μιχάλης Σεληνιωτάκης, ήταν μεν εθιμοτυπική αλλά συζητήθηκαν και θέματα που έχουν να κάνουν με την καλύτερη συνεργασία του Δήμου με την Πυροσβεστική.

Ο κ. Δαμουλάκης έθεσε το θέμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα οχήματα της Πυροσβεστικής στους στενούς δρόμους, κυρίως της παλιάς πόλης, λόγω και των παρανόμων σταθμεύσεων, φέρνοντας ως παράδειγμα τη φωτιά στο κατάστημα μετανάστη στην οδό Γιαμπουδή.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου τον ενημέρωσε ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η προμήθεια μικρού και ευέλικτου πυροσβεστικού οχήματος, το οποίο θα διατεθεί για χρήση στην Πυροσβεστική προκειμένου να υπάρχει ευκολότερη και αμεσότερη πρόσβαση στους στενούς δρόμους της παλιάς πόλης.

Επίσης ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Παττακός, θα στείλει έγγραφο στο Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου, με το οποίο θα ζητείται καλύτερος έλεγχος στις περιπτώσεις παράνομων σταθμεύσεων οχημάτων σε σημεία της πόλης που εμποδίζουν την ομαλή κίνηση, δημιουργώντας προβλήματα διέλευσης των αυτοκινήτων της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας και ασθενοφόρων.

Με την ευκαιρία της συνάντησης αυτής ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το ενδεχόμενο ο εμπρησμός του καταστήματος μετανάστη, στην οδό Γιαμπουδή, να υποκρύπτει ρατσιστική βία.

«Εάν αποδειχθεί κάτι τέτοιο- τόνισε- πρόκειται για ανησυχητικά φαινόμενα τα οποία δεν ταιριάζουν στην ιστορία και το δημοκρατικό φρόνημα των κατοίκων του Ηρακλείου. Μιας πόλης που διαχρονικά έχει αποδείξει ότι αποδέχεται και ενσωματώνει πολίτες από άλλες περιοχές της χώρας και του κόσμου, οι οποίοι λειτουργούν νόμιμα και δεν δημιουργούν προβλήματα. Ελπίζω οι αρμόδιες αρχές να εντοπίσουν τους δράστες του εμπρησμού και να τους οδηγήσουν στη
Δικαιοσύνη».

Μοιρασου το.