Τήνος: Ένα όνειρο στις Κυκλάδες…Από το blog της Γαλλίδας blogger Coralie

0

Όταν ο ευχάριστος καιρός αυτού του Σαββατοκύριακου μου δίνει επιθυμία για ήλιο … Επιστρέφουμε για να επισκεφθούμε τις αγαπημένες Κυκλάδες με το δεύτερο νησί της παραμονής μας: την όμορφη Τήνο.
Κληθείς από Ανακαλύψτε την Ελλάδα στα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη, επισκεφθήκαμε τρία νησιά των Κυκλάδων που αρχίζει με την Πάρο (διαβάσετε ή να ξαναδιαβάσετε το άρθρο), Τήνο και τελειώνει με τη Μύκονο. Μπορεί να έχετε όλα ακολούθησε στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά θα ήθελα να σας πω να επωφεληθούν για να σας βοηθήσει, γιατί να μην οργανώσει ένα μελλοντικό ταξίδι στην πανέμορφη Κυκλάδων. Πρέπει να πω ότι αυτό το ταξίδι μας έχει απόλυτα ευχαριστημένοι και ελπίζουμε να φέρει κάποια θερμότητα στο γκρι οι σημερινές λαμβάνουν επισκεφθείτε την Τήνο … Γι ‘αυτό και πέρασε δύο ημέρες σε αυτό το νησί περισσότερο μυστικό όσον αφορά τη φήμη ως φίλες του, την Πάρο ή τη Μύκονο. Είναι αλήθεια ότι δεν είχα ακούσει ποτέ για την Τήνο, αλλά ήμουν σίγουρη ότι θα έχει πολύ ωραία πράγματα να μας προσφέρει. Και περάσαμε δύο ήσυχες μέρες εκθαμβωμένες από το μαγευτικό σκηνικό και το εξαιρετικό φως σε μικρά σιντριβάνια. Εκτιμήσαμε επίσης την αυθεντικότητα του νησιού και είναι σχεδόν μόνο του και δεν συναντάμε κανένα τουρίστα. Ήταν ακόμα το αγαπημένο νησί του εραστή … Έλα, εξηγώ γιατί!
Τήνος σε λίγες γραμμές

Αρχικά, η Τήνος είναι ένα βόρειο κυκλαδίτικο νησί στην καρδιά του Αιγαίου κοντά στη Μύκονο, αλλά πολύ λιγότερο γνωστό και πολύ λιγότερο τουριστικό από το τελευταίο. Πρέπει να πούμε ότι το νησί έχει λιγότερες αμμώδεις παραλίες και λιγότερα λευκά χωριά από άλλα και αυτό είναι ίσως αυτό που το κάνει λιγότερο διάσημο, διότι λιγότερο κλισέ. Αυτό είναι που έχει περισσότερο για τον εραστή: η Τήνος είναι ένα πιο αυθεντικό νησί . Δεν αισθανόμαστε να περπατάμε γύρω από ένα νησί που δημιουργήθηκε για τους τουρίστες και αφού είχαμε μια ωραία δόση από λευκά χωριά και όμορφες παραλίες στην Πάρο, ήμασταν πολύ ευτυχείς να βρούμε κάτι άλλο στην Τήνο. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι η Τήνος είναι γνωστή στους Έλληνες για το πολύ σημαντικό της προσκύνημα και το ψευδώνυμό του που σχετίζεται με αυτό: το νησί της Παναγίας. Προσωπικά, δεν ήξερα τι να περιμένω στην Τήνο και δεν θα μπορούσα να με εντυπωσιάσω περισσότερο από τη γη, το λοφώδες τοπίο και την υπέροχη θέα της θάλασσας από τόσους δρόμους στο νησί. Αν ψάχνετε για ηρεμία και λίγο πιο παραδοσιακή , είναι τουλάχιστον η Τήνος που σας συμβουλεύω!
Τα δύο μου αγαπημένα του νησιού

1 – Η πισίνα υπερχείλισης στο ξενοδοχείο Diles & Rines (λεπτομέρειες παρακάτω) 2 – Η διαχρονική θέση στο χωριό Πύργος
Πρακτική και καλές διευθύνσεις

Για να φτάσετε στην Τήνο, μην υπολογίζετε σε αεροπλάνο επειδή το νησί δεν διαθέτει αεροδρόμιο. Έτσι πήραμε το πλοίο από την Πάρο με την εταιρεία Seajets και όλα πήγαν πολύ καλά. Δύο ώρες με βάρκα και εδώ είμαστε στην Τήνο, χαιρετίστηκε από έναν πραγματικά υπέροχο τοπικό εκπρόσωπο τουρισμού. Παραδέχομαι ότι δεν μπορείτε να εκτιμήσετε ότι αισθάνεστε περισσότερο και αφήστε να ξέρετε ότι κάποιος μας περιμένει ανάμεσα σε ταξίδια. Αυτό μειώνει εντελώς το άγχος της εξεύρεσης του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου ή του δρόμου προς το ξενοδοχείο. Ειδικά μετά από αυτό, ήμασταν εντελώς δωρεάν … Οι διακοπές των ονείρων μου! Εν ολίγοις, πέρα ​​από το τέλος, ανακτήσαμε το αυτοκίνητό μας που ενοικιάστηκε από την Jason Rent ένα αυτοκίνητο (πολλές “προσωπικές” εταιρείες στις Κυκλάδες) μας περιμένουν στο πάρκινγκ του λιμανιού και κατευθύνονται προς το ξενοδοχείο: Diles & Rinies Luxury Hotel Villas . Ο δρόμος για να φτάσουμε εκεί ήταν ιδιαίτερα απότομος, αλλά το μπλε Fiat (ναι σχεδόν το ίδιο όπως στην Πάρο) ήταν ένα πραγματικό 4 × 4 και γελάσαμε πολύ σε αυτούς τους απότομους δρόμους (λίγο λιγότερο τη νύχτα) . Αλλά όταν φτάσαμε στο ξενοδοχείο … Μια εκπληκτική θέα στο Αιγαίο … Η διαμονή μας θα μπορούσε να ξεκινήσει!
Όσο για την επίσκεψη του νησιού, προφανώς σας συμβουλεύω να νοικιάσετε αυτοκίνητο γιατί δεν υπάρχει κανείς ή μικρή δημόσια συγκοινωνία στο νησί και η Τήνος δεν είναι πολύ μεγαλύτερη από την Πάρο ( το οποίο ανέφερα στο προηγούμενο άρθρο μου εδώ) αλλά η διασταύρωση του είναι μεγαλύτερη (μετράει μία ώρα από το νότο στο βορρά) είναι πολύ πιο λοφώδης. Αλλά ο δρόμος είναι τόσο όμορφος που δεν θα λυπάσαι …
Εκεί θα σε αυτό το άρθρο λιγότερο καλή διευθύνσεις ή σημεία επισκέφθηκε στο άρθρο της Πάρου, επειδή μείναμε μία ημέρα λιγότερο και το απολαύσαμε πραγματικά, λόγω της πανέμορφο ξενοδοχείο μας Mathieu γιόρτασε την ημέρα της άφιξής μας στο νησί το 30ο κερί του. Υπάρχει χειρότερο ως πλαίσιο για να περάσετε το καπάκι των τριάντα, σας παραχωρώ.
Οι πιο όμορφες πόλεις και χωριά επισκέφτηκαν: (δείτε λεπτομέρειες σε καθένα από τα παρακάτω)

Το πιο αυθεντικό: Volax
Το πιο “τουριστικό”: Πύργος-Πάνορμος
Καλές διευθύνσεις τροφίμων:

Εστιατόριο Marathia – Παραλία Άγιος Φωκάς : Βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα κοντά στο ξενοδοχείο μας, το εστιατόριο έχει ένα εντελώς ειδυλλιακό περιβάλλον και διακόσμηση εντελώς στους ισχύοντες κώδικες. Τυπική ελληνική κουζίνα και πολύ καλά κρασιά.
Sousouro Cafe – Πύργος : Ιδανικά βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού, με εκπληκτική θέα στο χωριό. Σας προτείνω αυτό τον καφέ για ένα ποτό, έναν φρέσκο ​​χυμό φρούτων ή ένα γεύμα εν κινήσει.
Το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα;

Ήταν απλά από την πισίνα του ξενοδοχείου Diles & Rinies ότι παρακολουθήσαμε το πρώτο βράδυ τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα … μιλώ για το ξενοδοχείο αμέσως μετά!
Λίγη λύπη;

Λυπούμαστε μόνο για τις δύο αυτές ημέρες στην πανέμορφη νησί της Τήνου, κάτι που δεν έχει καμία σχέση με το νησί, αλλά αυτό κατέστρεψε μέρος της παραμονής μου: στο νησί αυτό μάθαμε ότι Olympe (μικρή γάτα μου) ήταν άρρωστος και έπρεπε να λειτουργήσει επειγόντως. Τίποτα δεν ανυπέρβλητο, αλλά ήταν πολύ δύσκολο να είναι μέχρι τώρα και δυστυχώς, δυσκολευόμουν να μην το σκεφτώ και να είμαι εντελώς στο ταξίδι μου … Μια ανανέωση ίσως μια μέρα πιο γαλήνια ψυχικά!
Ακολουθούν οι διευθύνσεις, οι επισκέψεις και τα αγαπημένα μας στο νησί της Τήνου. Αφήσαμε ξανά ένα τεράστιο σκάφος Seajet στη Μύκονο, το τελευταίο νησί της παραμονής μας στις Κυκλάδες! Θα σας πω σύντομα σε ένα τελευταίο άρθρο με ένα βίντεο μπόνους της παραμονής μας.

Μοιρασου το.