ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-2015

0

Αγαπητοί μαθητές
Φίλοι γονείς και εκπαιδευτικοί

Ευχόμαστε σε όλους καλή σχολική χρονιά γεμάτη υγεία, δύναμη και διάθεση για μάθηση και δημιουργία.
Μια χρονιά που ξεκινά με πολύ περισσότερα προβλήματα για την πατρίδα μας, αφού οι παροχές του κοινωνικού κράτους ψαλιδίζονται και ο λαός της καταδικάζεται σε φτωχοποίηση.
Μια χρονιά που ξεκινά με αναστάτωση στα σχολεία, με συγχωνεύσεις και καταργήσεις των σχολικών μονάδων, σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς ,υποβαθμισμένη την τεχνική εκπαίδευση ,λιγότερους πόρους για την κάλυψη των εξόδων των σχολείων, μεγαλώνοντας την αβεβαιότητα και το άγχος μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.
Όμως δεν θα υποχωρήσουμε. Δεν θα δεχτούμε μια κοινωνία που υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, που δεν υπολογίζει τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας ,που καταπατά τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
Ξεκινώντας τη νέα σχολική χρονιά , ευχόμαστε σε σας τους μικρούς, αλλά και μεγαλύτερους μαθητές μας, αισιοδοξία και δύναμη για να μάθετε, να αναπτύξετε την ελευθερία της σκέψης, να πιστέψετε ότι ο δικός σας κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος και δικαιότερος από τον δικό μας.
Ευχόμαστε σε σας τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να έχετε υγεία και δύναμη για να στηρίξετε τα παιδιά μας στη δύσκολη προσπάθειά τους να κατακτήσουν τη γνώση.
Η Δημοτική Αρχή οφείλει να είναι και θα είναι κοντά στα σχολεία της πόλης και σε συνεργασία μαζί σας θα εξασφαλίσει τις αναγκαίες υποδομές για τη σωστή λειτουργία τους.
Ταυτόχρονα μαζί με σας οφείλει να αγωνιστεί και θα αγωνιστεί για να κρατήσει όρθια τη δημόσια εκπαίδευση που δέχεται επίθεση και να στηρίξει τις οικογένειες της πόλης που δοκιμάζονται.
Για όλους εμάς η σωστά μορφωμένη και καλλιεργημένη νέα γενιά είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Ας κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή

 

 

Ο Δήμαρχος
Χρήστος Βρεττάκος

 

Μοιρασου το.