Μετά την έγκριση των όρων του διαγωνισμού από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κορινθίων, η Δημοτική Αρχή δρομολογεί σύντομα διαγωνισμό για την προμήθεια υπόγειων κάδων απορριμμάτων καθώς και των κατάλληλων γερανών ανύψωσης για την μεταφορά των υπολειμμάτων αποκομιδής, με στόχο όχι μόνο να καλυφθούν οι ανάγκες υγιεινής αποθήκευσης τους σε σημεία της πόλης που παρουσιάζουν χωροταξικές δυσκολίες αλλά παράλληλα να αναβαθμιστεί αισθητικά ο περιβάλλοντας χώρος τους.
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της προμήθειας, αφορούν δύο μηχανισμούς υδραυλικού γερανού, όπου ο ένας θα τοποθετηθεί σε απορριμματοφόρο όχημα προκειμένου να παραλαμβάνονται υπόγειοι κάδοι με κλειστό πυθμένα (έχουν την δυνατότητα να αδειάζουν στην χοάνη δια της ανατροπής διαμέσου του ανυψωτικού μηχανισμού). Ο δεύτερος γερανός θα τοποθετηθεί σε φορτηγό όχημα ανατρεπόμενης καρότσας προκειμένου να παραλαμβάνονται υπόγειοι κάδοι με ανοιγόμενο πυθμένα (μια τεχνική λύση που είναι ενδεδειγμένη για τη συλλογή υλικών όπως είναι τα γυάλινα μπουκάλια).
Η εγκατάσταση των υπόγειων κάδων θα είναι συνολικά 6 τον αριθμό και θα τοποθετηθούν στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου, πέριξ των πεζοδρόμων. Θα έχουν γεωμετρική χωρητικότητα 3 κυβικών μέτρων και το καθαρό απόβαρό τους δεν θα υπερβαίνει τα 130 Kg.
Οι υπόγειοι κάδοι θα είναι κατασκευασμένοι από πλαστικό υλικό, τυποποιημένης βιομηχανικής κατασκευής με επαρκή, αποδεδειγμένη και δοκιμασμένη λειτουργία στην Ελλάδα. Το σύστημα θα είναι στιβαρής και ανθεκτικής κατασκευής ώστε να διασφαλίζεται η μακρόχρονη χρήση του χωρίς προβλήματα.
Η χρηματοδότηση του έργου, που προέρχεται από το χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015», θα ανέλθει για τους δύο γερανούς συμπεριλαμβανόμενου του ΦΠΑ στο ποσό των 70.000€ και η αξία προμήθειας των υπόγειων κάδων, στο ποσό των 73.000€.
Η λειτουργία του νέου συστήματος εγκατάστασης και αποκομιδής των απορριμμάτων θα συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, θα περιορίσει τη μόλυνση του περιβάλλοντος και του υδροφόρου ορίζοντα, θα περιορίσει τη μόλυνση με την εξάλειψη των υπολειμμάτων απορριμμάτων και της επαφής των ανθρώπων και ζώων με αυτά, στην ελαχιστοποίηση της μετάδοσης ασθενειών, στον περιορισμό της όχλησης στην καθημερινότητα των πολιτών με τη μείωση της συχνότητας της αποκομιδής και φυσικά στη μείωση του λειτουργικού κόστους της αποκομιδής.