11/9/2014, Επίσκεψη του Δημάρχου Αρταίων Χρήσου Τσιρογιάννη, σε σχολικές μονάδες της Άρτας: Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς

0

 

 

Ευχές για μία δημιουργική νέα σχολική χρονιά, γεμάτη υγεία και επιτυχίες, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, απεύθυνε η νέα Δημοτική Αρχή, η οποία σήμερα Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014, παρέστη σε αγιασμούς που τελέσθηκαν σε σχολικές μονάδες του Δήμου, με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους, αποτελούμενη από το Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, τους Αντιδημάρχους και τους εντεταλμένους συμβούλους.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο, το Σχολικό Συγκρότημα 4ου Γυμνασίου-Λυκείου Άρτας, όπου παραβρέθηκε και ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Γιώργος Στύλιος, καθώς και το Μουσικό Σχολείο Φιλοθέης, συνοδευμένος από τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο  Παιδείας, Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης κ. Χάρη Παπάζογλου.

Μιλώντας προς τους μαθητές  ο Δήμαρχος Αρταίων δήλωσε:
«Ευχές για μία δημιουργική νέα σχολική χρονιά, γεμάτη υγεία και επιτυχίες, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν ελλείψεις στις σχολικές υποδομές, λόγω μειωμένων πιστώσεων   από την Πολιτεία προς τις σχολικές επιτροπές, αλλά εμείς ως Νέα Δημοτική Αρχή θα προσπαθήσουμε και θα είμαστε κοντά στους  μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, έχοντας προτεραιότητά την αναβάθμιση και στήριξη των παρερχομένων υπηρεσιών  των σχολικών μονάδων. Η  χρηματοδότηση  των σχολείων  για την κάλυψη των αναγκών τους, η κατασκευή νέων σχολικών μονάδων, η προσθήκη αιθουσών, η  ανακαίνιση  και συντήρηση των εγκαταστάσεων  αλλά και η  παροχή κοινωνικών δομών εκπαίδευσης, θα είναι μέρος των προσπαθειών μας.
O Δήμος μας,  θα είναι κοντά  στους μαθητές  και θα προσπαθεί  όσο περισσότερο μπορεί,   για  την εξασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών που προάγουν και αναβαθμίζουν  την Παιδεία στην πόλη μας,  παροτρύνοντας τους  μαθητές  να  αφήσουν τους μεγάλους να ανησυχούν για τα προβλήματα και να αφοσιωθούν στα μαθήματα τους στα μαθήματα τους» 
.

Μοιρασου το.