Ο Δήμος Παύλου Μελά τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το βράδυ της Δευτέρας 7 Μαρτίου στο κατάμεστο Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, το οποίο τελικά αποδείχτηκε πολύ μικρό για να φιλοξενήσει όλους τους πολίτες που μαζικά προσήλθαν για να παρακολουθήσουν την πολυδιάστατη εκδήλωση.
‘’Η γυναίκα δεν χωράει να εορταστεί μόνο μέσα σε μια ημέρα. Είναι τόσο υπέροχη η πολλαπλότητά της, που και 365 μέρες το χρόνο να την γιορτάζαμε, πάλι δεν θα ήταν αρκετές. Ομολογουμένως, τα τελευταία χρόνια ο ρόλος της έχει αλλάξει κι έχει μπολιαστεί με τις απαιτήσεις και τις επιταγές της σύγχρονης κοινωνίας. Οι απαιτήσεις παραμένουν οι ίδιες, για να μην πω ότι έχουν αυξηθεί, καθώς ανάμεσα στον νέο χειραφετημένο ρόλο της και σε αυτόν που κληρονόμησε παραδοσιακά, καταφέρνει και κρατά με μαεστρία τις ισορροπίες. Μόνο η γυναίκα θα μπορούσε να το κάνει αυτό και να το κάνει να μοιάζει και τόσο εύκολο παρόλο που είναι εξαιρετικά δύσκολο και απαιτητικό’’ ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές και ιδιαίτερα τη Δημοτική Σύμβουλο Χαρά Αμανατίδου που είχε την ιδέα και την επιμέλεια της εκδήλωσης, συνέχισε λέγοντας με έμφαση ‘’Να πω δεν έχω τίποτα καλύτερο από τα γλυκά λόγια της ποιήτριας Κικής Δημουλά «Όλοι σε λένε κατευθείαν άγαλμα, εγώ σε προσφωνώ γυναίκα κατευθείαν».
Χρόνια πολλά στην στοργική μητέρα, στην αφοσιωμένη σύζυγο, στην πανέξυπνη επαγγελματία, στο λουλούδι του σπιτιού μας, στο στήριγμα της κοινωνίας μας, στην επιτομή της σύνεσης και της ομορφιάς’’.
Το πολυδιάστατο πρόγραμμα τριών ωρών
Το πρόγραμμα περιλάμβανε θεματική με τέσσερις ομιλίες – παρουσιάσεις, της δημοσιογράφου Κλαούντια Έγγερς του Ράδιο Θεσσαλονίκη (ανέπτυξε τον πολλαπλό ρόλο της γυναίκας), του σκηνοθέτη Δημήτρη Σακατζή (έκανε ιστορική αναδρομή της σχέσης γυναικών με το θέατρο), της Ψυχολόγου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης Αιμιλίζα Στεφανίδου (παρουσίασε τα 8 πράγματα που πρέπει κάθε γυναίκα να υπενθυμίζει στον εαυτό της) και του Γυναικολόγου Γεωργίου Ματσίγγου (θέμα: η υπογονιμότητα στην Ελλάδα της κρίσης).
Πολυποίκιλη ήταν και η θεματική με τα μουσικά σύνολα καθώς το πρόγραμμα ξεκίνησε με κλασική μουσική, την οκτάχρονη Μίνα Αμανατίδου (σόλο βιολί) και το μουσικό σύνολο εγχόρδων Ροτόντα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ιρίνα Ντράγκνεβα, ακολούθησαν παραδοσιακά τραγούδια από τις Χορωδίες των ΚΑΠΗ Πολίχνης και Ευκαρπίας με το χοράρχη Βασίλη Κασούρα, ακούσματα Ξένου Κινηματογράφου από τη Φιλαρμονική ΙΡΙΣ με το μαέστρο Άγγελο Καραπινίδη και το έντεχνο λαϊκό πρόγραμμα από τον Βασίλη Καρακότα.
Οι επιδείξεις μόδας και γυμναστικής είχαν το δικό τους κοινό και τις παρουσίασαν τα καταστήματα Μoracles & mama (με μικρές κυρίες ) και Parallaxe (με μοντέλα της διπλανής πόρτας) και το γυμναστήριο Sporting Gym με τις Δανάη Καραμπουρνιώτη και Αναστασία Χριστοφορίδου.
Προσφέρθηκε κρασί με συνοδευτικά από τα Ζαχαροπλαστεία Βασίλης στην Πολίχνη και στην Νικόπολη, γλαστράκια με βολβούς άνοιξης από το Βοτανικό Κήπο του Δήμου Παύλου Μελά και με χορηγία της εταιρίας Dianthos Αφοι Νεοχωρίτη, ενώ o Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης (ΣΥΦΑ) χάρισε βιταμίνες για όλες τις κυρίες.
Υπεύθυνοι για την Τεχνική υποστήριξη και τους Φωτισμούς ήταν ο Μάκης Μαριάδης, για το δημιουργικό η Φένια Ματσούκα και για την παρουσίαση της εκδήλωσης η Κική Ιωαννίδου και η Ζωή Κελεπίρη.
Την εκδήλωση υποστήριξαν επίσης:
Parallaxe Κουτίδου Λιάνα, Γυναικείο ένδυμα, Αγνώστου Στρατιώτη 58 Πολίχνη
Moracles & mama Μαρία Τοσίδου, παιδικά – βαπτιστικά, Μαυρομιχάλη 55 Πολίχνη
Moracles Avenue, ηλεκτρονικό εμπόριο
Sporting Gym, Τσικμίσογλου Γιάννης και Σολομωνίδου Χριστίνα Γυμναστήριο, Ιθάκης 63
Αμπαλάζ Γιαννακίδου Σωτηρία, Καλλυντικά Αρώματα Αποτριχώσεις, επιλεγμένο κατάστημα της DOCA, Νικομηδείας 19 Άνω Ηλιούπολη (τώρα και Νέο Κατάστημα στον Εύοσμο, Αριστοτέλους 7)
Δυτικώς Αλέξης Αλαματίδης, Studio Φωτογραφίας, Ευζώνων 7 Άνω Ηλιούπολη
Elegance Κυριάκος Αθ. – Αμανατίδου Κ., Κομμωτήριο, Αγνώστου Στρατιώτη 82
και τα Έπιπλα Μαρμαρίδης (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πειραιάς)