Μέλος του νεοσυσταθέντος διοικητικού συμβουλίου του Δικτύου των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων εξελέγη ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης – Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού Παναγιώτης Γρηγοριάδης.
Ειδικότερα, η εκλογή των μελών του 9μελούς διοικητικού συμβουλίου και η συγκρότησή τους σε Σώμα (κατά τη διάρκεια πανηγυρικής τελετής στο Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας την Πέμπτη 7 Απριλίου) αποτέλεσε και το αντικείμενο της 1ης Γενικής Συνέλευσης των εταίρων του Δικτύου, το οποίο αποτελεί αστική-μη κερδοσκοπική εταιρεία.
Το διοικητικό συμβούλιο
Στις αρχαιρεσίες εξελέγησαν ομόφωνα και συγκροτήθηκαν σε Σώμα οι ακόλουθοι:
1. Γιώργος Λαζουράς, Δήμαρχος Καλαβρύτων, Πρόεδρος
2. Ελευθέριος Ιωαννίδης, Δήμαρχος Κοζάνης, Αντιπρόεδρος
3. Χρήστος Σινάνης, Δήμαρχος Καλαμπάκας, Μέλος
4. Δημήτρης Καφαντάρης, Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος και Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Μέλος
5. Δημήτριος Οικονόμου, Αναπτυξιακή Λάρισας ΑΑΕ ΟΤΑ, Μέλος
6. Αλέξανδρος Διαμαντάρας, Δήμος Λαμιαίων, Μέλος
7. Φωτεινή Στεφανιδάκη, Πρόεδρος Αναπτυξιακής Λήμνου ΑΑΕ ΟΤΑ, Μέλος
8. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, Αντιδήμαρχος Σερρών, Μέλος
9. Αλέξανδρος Κουτσούρης, Επίκουρος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος
Επίσης ορίστηκαν :
α) Διαχειριστής της εταιρείας o Μαρίνης Μπερέτσος, Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακής Πάρνωνα AAE OTA
β) Μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής οι κάτωθι:
– Ζωή Γκερεχτέ, Δ/ντρια της Αναπτυξιακής Κοζάνης ΑΑΕ ΟΤΑ
– Ηρώ Τσιμπρή, Γεν. Δ/ντρια της Αναπτυξιακής Αχαΐας ΑΕ ΟΤΑ
– Παναγιώτης Πάτρας, Γεν. Δ/ντης της Αναπτυξιακής Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ
– Βασίλης Μπέλλης, Γεν. Δ/ντης της Αναπτυξιακής Καρδίτσας ΑΑΕ ΟΤΑ
– Μιχάλης Σκορδάς, Γεν. Δ/ντης της Αναπτυξιακής Καβάλας ΑΑΕ ΟΤΑ
Περί τίνος πρόκειται…
Η νεοσύστατη αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με τίτλο «Δίκτυο Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων» είναι το αποτέλεσμα του Διατοπικού Σχεδίου Συνεργασίας με τίτλο: «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» που υλοποιήθηκε μέσω του προγράμματος LEΑDER, με την συγχρηματοδότηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ)2007-2013.
Στο ανωτέρω Διατοπικό Σχέδιο είκοσι μία (21) Αναπτυξιακές Εταιρίες και πενήντα έξι (56) Δήμοι της Ελλάδας συνεργάστηκαν με βασικό στόχο την ανάδειξη και προβολή της γαστρονομικής παράδοσης της Ελλάδος, με γεύσεις, εδέσματα και αγροδιατροφικά προϊόντα που διαθέτουν ποιότητα, φήμη και άμεση σύνδεση με την περιοχή παραγωγής, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας και του τουρισμού.