Κυκλοφόρησε το 26ο τεύχος του περιοδικού ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ , επισήμου οργάνου του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, που ιδρύθηκε το 1903 από τον Πολυγυρινό ιατρό κ. Γεώργιο Παπανικολάου-Σκωτ, και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, με ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ και ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ σε όλες τις έδρες των Καποδιστριακών Δήμων και ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ σε όλα τα χωριά της Χαλκιδικής.
Όπως είναι γνωστό η έκδοση του περιοδικού βασίζεται σε χορηγίες. Δυστυχώς όμως για το παρόν τεύχος δεν βρέθηκε χορηγός και η δαπάνη έκδοσής του βάρυνε το φτωχό ταμείο του Παγχαλκιδικού.
Στο τεύχος αυτό, με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, εκφράζεται, με το κύριο άρθρο της Διοικήσεως, το παράπονο της Χαλκιδικής για την παντελή απουσία από τα σχολικά βιβλία της Ιστορίας, της συμβολής της Χαλκιδικής στη Μεγάλη Ελληνική Επανάσταση του 1821. Αγνοούνται παντελώς οι μάχες που έδωσαν οι Χαλκιδικώτες με επί κεφαλής τον Εμμ. Παπά και τον Στάμο Χάψα, η φονική μάχη των Βασιλικών, το αίμα που χύθηκε ποτάμι, ο Χαλασμός της Κασσάνδρας, η σφαγή της Ιερισσού, ο εξανδραποδισμός του πληθυσμού, η ερήμωση του τόπου από τα οθωμανικά στρατεύματα, όταν χωρίς ίχνος ντροπής ο τότε «νικητής» τούρκος πασάς στην αναφορά του προς στον προϊστάμενό του υπερηφανευόταν ότι έκαψε 42 χωριά. Τα ρήμαξε. Τα έκανε στάχτη. Και αποκαλώντας τους Χαλκιδικιώτες «βδελυρά ερπετά» γράφει: «Τους απίστους τούτους εξόντωσα και απήλειψα από προσώπου γης 42 πόλεις και χωρία αυτών, τας γυναίκας και τα τέκνα εξηνδραπόδησα, τα υπάρχοντά των διένειμα μεταξύ των πιστών νικητών, τας εστίας δε αυτών παρέδωσα εις το πυρ και την τέφραν ώστε ούτε φωνή αλέκτορος να ακούεται πλέον εις αυτάς».
Ακολουθούν και άλλα σχετικά άρθρα και στη συνέχεια δημοσιεύονται αξιόλογες ποικίλες συνεργασίες τακτικών και έκτακτων αρθρογράφων. Στη συνέχεια δημοσιεύεται η δράση του Παγχαλκιδικού Συλλόγου, η δράση των άλλων Συλλόγων, νέα της ΧαλκιΔικής μας, διάφορες ανακοινώσεις της διοικήσεως, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και εκδρομών του Α΄εξαμήνου 2016 κλπ.
Το τεύχος τυπώθηκε και πάλι σε 2.500 αντίτυπα, και αποστέλλεται δωρεάν, πέρα από τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, σε όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες της Χαλκιδικής, στα Σχολεία όλων των βαθμίδων, σε όλους τους πολιτιστικούς φορείς και στις Αρχές του τόπου, σε όλες τις μεγάλες βιβλιοθήκες της χώρας, στα μέσα ενημέρωσης κλπ. Μπορεί επίσης καθένας να το προμηθευτεί δωρεάν από τους κατά τόπους αντιπροσώπους και ανταποκριτές μας.
Το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο κοσμούν αντίστοιχα τα πορτραίτα των ηρώων καπετάν Χάψα και Εμμανουήλ Παπά.