Τελετή ορκωμοσίας Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου

0

Το Σάββατο 30 Αυγούστου στις 13:00 το μεσημέρι, στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημάρχου κ. Τίνας Καφατσάκη και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας.

Η τελετή ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό που τελέστηκε από τον πρωτοπρεσβύτερο του Ι.Κ.Ν Αγ. Θεράποντος, πατέρα Χαράλαμπο Πανόπουλο.

Αμέσως μετά, στο σύντομο χαιρετισμό της, η νέα Δήμαρχος Ζωγράφου ανέφερε τα εξής:

“Το νέο δημοτικό συμβούλιο και η νέα δημοτική αρχή – έχουμε όλοι συναίσθηση ότι- αναλαμβάνουμε τα καθήκοντα μας σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την πατρίδα, την κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σε μια περίοδο κατά την οποία οι συνθήκες της ζωής μας –οι συνθήκες της ζωής της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών έχουν αλλάξει δραματικά!

Η τοπική αυτοδιοίκηση- θύμα και αυτή μαζί με την κοινωνία –των μνημονιακών πολιτικών, σταδιακά αφυδατώνεται από πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, χάνει την ανεξαρτησία της και μετατρέπεται σε γραφειοκρατικό εργαλείο της κεντρικής εξουσίας.

Πιστεύουμε ότι η πραγματικότητα αυτή πρέπει να αλλάξει!

Την πραγματικότητα αυτή οφείλουμε να την αλλάξουμε!

Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών, αλλά με αισιοδοξία, θετική διάθεση, εμπιστοσύνη στις ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις της πόλη μας και το ανθρώπινο δυναμικό του δήμου μας, θα την αλλάξουμε!

Σήμερα αυτό που θέλουμε να δηλώσουμε είναι ότι:

Εγγυόμαστε την δημοκρατική λειτουργία του δήμου και του δημοτικού συμβουλίου, με ουσιαστική συμμετοχή, διαφάνεια, ισονομία, εντιμότητα, πολιτική ηθική και αποτελεσματικότητα.

Με την συνεργασία του ΔΣ, των εργαζομένων, των μαζικών φορέων και των συλλογικοτήτων της πόλης μας θα δουλέψουμε:

για Δήμο σύγχρονο, ανοιχτό, κοινωνικά αλληλέγγυο, που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα μικρά και τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα της πόλης μας
για Δήμο που θα υπερασπιστεί τα δημόσια αγαθά, θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολλών και όχι των ολίγων και θα εξασφαλίσει τη λαϊκή συμμετοχή
για Δήμο που θα στηρίξει την κοινωνία να σταθεί όρθια στις συνθήκες της ανθρωπιστικής κρίσης και θα συμβάλει στην ανάπτυξη της πόλης μέσω της ανάδειξης της ταυτότητας της
Όλα αυτά απαιτούν τη δική μας απόφαση, συνέπεια και σκληρή δουλειά, αλλά και τη δική σας απόφαση για συμμετοχή –ουσιαστική συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών

Βασιζόμαστε στις σχέσεις ειλικρίνειας και αλληλοσεβασμού που δημιουργήσαμε μαζί σας όλα αυτά τα χρόνια και πιστεύουμε ότι όλο το δημοτικό συμβούλιο –ανεξάρτητα από ιδεολογικές αφετηρίες και πολιτικές απόψεις – θα δουλέψει για το καλό αυτής της πόλης.”

Η διαδικασία της ορκωμοσίας ξεκίνησε με τον πολιτικό όρκο και μετά ακολούθησε ο θρησκευτικός όρκος.

Συγκεκριμένα ορκίστηκαν οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων κ.κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Κώστας Καλλίρης, Αντώνης Πέττας, Ανδρέας Καραβίδας, Θόδωρος Μετικαρίδης, Αναστασία Μπότου και Ράνια Νενεδάκη καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι (κατά σειρά εκλογής), κ.κ. Παπαγεωργίου Σωτηρία, Στρακαντούνα – Σφακάκη Βάσω, Γιούργας Στέφανος, Αλεξανδρή – Ζουμπουλάκη Έφη, Σταματάκης Χάρης, Καππής Γιώργος, Γκρέκας Παναγιώτης, Κλαδευτήρας Χρήστος, Κικάκης Νίκος, Αγγελακοπούλου Ρένα, Αρμπιλιάς Σταύρος, Κακουρίδης Κων/νος, Μαρτάκος Άρης, Καλποδήμου – Κατωπόδη Βάσω, Χριστοφορίδου – Τσιλιγκίρη Θέκλα, Καντιώτης Δημήτρης, Μπέλλου Ράνια, Αναστασάκης Μίμης, Βασιλόπουλος Βασίλης, Παπαγεωργόπουλος Χάρης, Βαμβακά Έφη, Κέρλυ Λίντα – Μαίρη, Πιτσαρής Παναγιώτης, Πουρναρά – Βόσικα Ιωάννα, Βούρτσης Γιάννης, Κρανιώτης Χαράλαμπος, Βουϊδάσκης Μιχάλης, Βαρσαμιδάκη Μαρία, Παπακωνσταντίνου Άγης, Μαρίνης Πέτρος, Γρίβας Γιώργος, Χασούρας Βασίλης και Μπαρμπέρης Μάκης. Απουσίαζε ο κ. Στάθης Ψάλτης .

Στην τελετή ορκωμοσίας παρευρέθηκαν, η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής κα Ερμίνα Κυπριανίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης του Δυτικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής κ. Σπύρος Τζόκας, ο Δήμαρχος Καισαριανής κ. Γιώργος Κοντόσταυλος, ο τέως Δήμαρχος Ζωγράφου κος Γιάννης Καζάκος, ο τ. αντιδήμαρχος και επί σειρά ετών επικεφαλής της αριστεράς στο Δήμο Ζωγράφου κ. Λάζαρος Κυρίτσης, πρώην Δημοτικοί σύμβουλοι, εργαζόμενοι του Δήμου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

Μοιρασου το.